Відкрити ресторан

Відкрити власний ресторан

Теми блогу
Контруктор документації HACCP

Юридичні поради аби відкрити власний ресторан
Відкрити власний ресторан справа не проста та досить клопітка. Тут не вистачить лише хорошої ідеї чи професійної команди. Необхідно володіти юридичною інформацією аби уникнути лишніх витрат та незручностей які можу вас спіткати на перших етапах. Ми підготували для вас декілька порад які точно будуть корисними для майбутніх рестораторів.

Зареєструйте заклад
Для законного ведення своєї діяльності необхідно зареєструвати власну фірму (ТзОВ). Існує і інший варіант, Фізична Особа Підприємець – його переваги це легка реєстрація та  просте оперування коштами. ТзОВ ідеальний для людей котрі планують з часом продати свій бізнес.

Вибір приміщення для закладу
Будьте уважними при виборі приміщення, а особливо на документи від власника. Обов’язково перевірте чи приміщення не мають судових тяганин, чи сплачена іпотека. Ці фактори можуть стати вже вашим додатковим клопотом.  Уважно читайте договір оренди, старайтесь максимально мінімізувати ризики та додаткові витрати пов’язані з орендою. Зверніть увагу на умови за яких власник приміщення може самостійно припинити дію договіру, порядок та підстави для зміни орендної плати. Договор має містити характеристики приміщень, фіксовану ціну, обговоріть можливість ремонту приміщень у якості орендної плати.

Ліцензія на алкоголь та реєстрація касового апарату.
У випадку відкриття ресторану чи нічного клубу, не уникнути потреби у реалізації спиртного. Обов’язково отримайте ліценцію аби уникнути штрафів які виносять подвійну вартість проданих товарів. Ліцензію можна отримати у ДФС України. Строк видачі до 10 діб а ціна 8000 гривень на рік.
Пам’ятайте про реєстрацію касового апарату (РРО). Аби зареєструвати РРО потрібно звернутись до державної фіскальної служби у вашому місті та подати відповідну заяву.

Реєстрація закладу та пожежна декларація
Проведіть безкоштовну реєстрація закладу у ДПСС (Держпродспоживслужба). У заяві зазначте інформацію про види діяльності закладу що будуть здійснюватись. Строк реєстрації – 10 робочих днів.
У ДСНС безкоштовно зареєструйте декларацію відповідності матеріально-технічної бази закладу вимогам пожежної безпеки. Строк реєстрації до 7 діб.

Офіційне працевлаштування
Повідомте податкову про ваших працівників перед їх затрудненням. Пам’ятайте, якщо працівники не оформлені, ви ризикуєте отримати штраф у розмірі 120 0000 гривень за кожного неоформленого працівника.
Використайте цивільно-правовий договір на надання одноразових послуг працівниками, так ви зможете заощадити на податках.

Реєстрація торгової марки
Якщо ви плануєте розвивати франшизу, обов’язково зареєструйте вашу торгову марку. Це дасть змогу відкривати під вашим брендом нові заклади та збільшити наплив клієнтів, а відповідно і дохід.
Подайте заяву в Укрпатент та наберіться терпіння, адже мінімальний строк реєстрації торгової марки складає більше 12 місяців.

Маркетинг
Літній майданчик та вивіска гарантовано привабить більше нових клієнтів. Але пам’ятайте, щоб розмістити вивіску на фасаді вашого ресторану та відкрити літній майданчик потрібен дозвіл. Без дозволу від міста вивіску як і майданчик можуть демонтувати. Процедура отримання дозволу може відрізнятись в залежності від самого міста, тому варто уточнювати у адміністрації.

 

Також радимо ознайозити з інформацією про “Процедуру проходження санітарного контролю у закладі

Більше цікавої інформації на нашій сторніці Facebook.com/haccpapp/

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.