кафе

GHP GMP та HACCP книга для кафе – Вимоги санітарної інспекції (держпродспоживслужби)

Теми блогу
Контруктор документації HACCP

GHP GMP та HACCP книга для кафе – Вимоги санітарної інспекції (держпродспоживслужби)

У випадку, якщо ми хочемо відкрити кафе з продажу тортів та морозива (але ми нічого не виробляємо, ми готуємо лише каву та чай у нас є торти та морозиво від зовнішнього постачальника) ми повинні забезпечити відповідні вимоги.

На що слід звернути увагу? Які вимоги?

  • Скільки мийок мені потрібно в кафе? справа мийок виглядає так, коли ми подаємо страви та напої в одноразовому посуді нам зазвичай вистачає однієї мийки та одного рукомийника. Якщо ми користуємось посудом для багаторазового використання, то нам потрібно передбачити шлях їх повернення до місця, де знаходиться раковина (щоб чисті та брудні дороги не перехрещувались). Тоді добре мати машину для випарювання. Чи може машина для випарювання опинитися за барною стійкою? Можливо, але пам’ятайте, розміщуйте її так, щоб дороги не перехрещувались.
  • Туалет для персоналу –  завжди має бути, він не може виходити безпосередньо до виробництва(кухні).
  • Туалет для клієнтів не є потрібен коли ви обслуговуєте лише замовлення на вивезення, або якщо торгова точка знаходиться у громадському приміщенні.
  • Вентиляція – навіть якщо ви продаєте каву та чай + готові продукти, у кожній кімнаті має бути гравітаційна вентиляція, у туалеті – механічна, потік повітря з чистої в брудну зону, щоб дороги не перетиналися.
  • Термометри в холодильниках і холодильних вітринах. Якщо у вас є торти, особливо з вершками, у вас обов’язково має бути холодильна вітрина. Пам’ятайте! Вам потрібно буде контролювати температуру в холодильному обладнанні двічі на день. Крім того, якщо у вас є морозиво, контролюйте температуру в консерваторі або морозилці.
  • Поверхні, що легко миються.  Усе, що стосується підготовки замовлення, повинно легко чиститись, митись та дезінфікувати – стільниці, підлоги, стеля, стіни. Двері також повинні легко митись. Їх можна пересувати або згортати у гармошку – але вони повинні бути митими.
  • Найкраще, коли висота приміщень у виробничих частинах становить 3,3 м, у гігієнічній та санітарній частині 2,5 м. Якщо вона буде менше 3,3 м, про це відхилення слід повідомити.
  • Місце для чищення продуктів – пам’ятайте, що засоби для чищення не можна зберігати разом з їжею.

Книга НАССР для кафе – які документи підготувати до перевірки держпродспоживслужби

  • Договір оренди або акт власності
  • Звіт про перевірку вентиляції приміщень
  • Договір на вивезення сміття
  • Документи, пов’язані з характером вашого бізнесом
  • Результати експертизи води
  • Особисті санітарні книжки усіх працівників
  • Алергенні інгредієнти – навіть якщо ви не робите торти самостійно, залиште етикетку від виробника. Його продукти, повинні містити перелік інгредієнтів, включаючи алергенні інгредієнти, та обчислювати харчову цінність
  • Документація GHP для кафе – тобто належна гігієнічна практика. Що містить GHP? гігієнічні процедури та інструкції – наприклад, інструкції з миття рук, кімнат, обладнання, приладів, захисту від шкідників
  • GMP документація для кафе та кондитерських виробів, тобто належна виробнича практика – опис діяльності (процедур та інструкцій) з моменту доставки товару до моменту їх реаліхації
  • План HACCP для кафе – містить технологічні схеми, наприклад, кава, чай та інші замовлення з подальшим аналізом небезпеки, визначенням ККТ (критичних контрольних точок) та описом того, як вони будуть контролюватися та виправлятися. Які ККТ для кафе? Як правило, однією з критичних контрольних точок є контроль температури в холодильному обладнанні. Визначаються діапазон їх частоти та температури, а також критичні межі.

    Як ми можемо вам допомогти?

Ми допоможемо вам пройти перевідку держпродспоживслужби. Зв’яжіться з нами. Ви отримаєте консультації безкоштовно, без будь-яких зобов’язань. Ми робимо документацію по всій Польщі та Україні.
Ми також радимо писати коментарі, на які ми відповімо. Якщо у вас є ваш досвід, поділіться з нами.
Також радимо ознайозити з інформацією про “Процедуру проходження санітарного контролю у закладі

Більше цікавої інформації на нашій сторніці Facebook.com/haccpapp/

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.